چندی پیش در شهرستان مهاباد از توابع آذربایجان غربی دختری خودکشی کرد که برای چند روز به خوراک رسانهیی برخی گروه و کشورهای منطقه تبدیل شد. این اتفاق که در هتل تارای مهاباد رخ داد؛ به عنوان اقدامات ضد ایرانی عربستان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی شناخته میشود که مقامات ایرانی بارها این موضوع را فاش ساختند که عربستان از راه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی همچنین سناریویی را طراحی کرده و گروه و احزاب مخالف جمهوری اسلامی در خارج از کشور هم، به شعلههای این آتش دامن زدند و برای چند روزی این اتفاق را به خوراک رسانهیی خود تبدیل کردند و درصدد برآمدند از آن به نفع خود استفاده کنند.
در ارتباط با همین موضوع، اخیراً اخباری در چارچوب افشاگری ویکیلیکس در خصوص بیش از نیم میلیون سند محرمانه کشور عربستان سخن به میان آمده که گفته میشود تاکنون ۶۱ هزار از این سندها در فضای مجازی منتشر شده است. در میان این اسناد، سندی به چشم میخورد مربوط به سفیر عربستان در تهران است. در افشاگری این سند که نسخهیی از آن در خبرگزاری فارس منتشر شده، آمده است:
سعودیلیکس؛ اسناد «ارتش سایبری یمن» فاش کرد
پیشنهاد و راهکارهای سفیر عربستان در تهران برای تغییر نظام در ایران
سفیر عربستان در تهران در نامهای به سران ریاض، از آنان خواسته تا با راهکارهایی که او ارائه میکند، از کسانی که خواستار تغییر نظام ایران هستند، حمایت کند.
یکی از صدها هزار سند افشا شده از وزارت خارجه، کشور و دفاع عربستان توسط «ارتش سایبری یمن» در ماه «می» گذشته نشان میدهد که سفیر عربستان در ایران راهکارهایی را برای کمک به تغییر نظام در ایران، به ریاض پیشنهاد داده است.
سفیر عربستان در این سند ادعا میکند که بالا بودن نرخ بیکاری و تورم در ایران و آنچه او آن را رشد فساد و پارتیبازی در طبقه میانی و بالای دولت ایران خواند؛ سبب انتشار حس ناامیدی در میان شهروند ایرانی شده و در نتیجه تمایل زیادی به تغییر دولت و نظام دارد.
سفیر عربستان میافزاید: از طریق استفاده از وسائل ارتباط جمعی که اشتباهات و مشکلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی جامعه ایران را بزرگنمایی کند، میتوان اهداف دلخواه را محقق کرد. در کنار این عوامل میتوان از دخالتهای خارجی ایران در عراق و سوریه و لبنان و یمن و خلیج [فارس] نیز استفاده کرد.
سفیر سعودی در ادامه استفاده از شبکههای ماهوارهای فارسیزبان و عربیزبان که مخاطبش مردم عرب جنوب و غرب ایران است، را در کنار اینترنت و شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر را پیشنهاد میکند و میگوید که علاوه بر این ابزارها میتوان از روزنامه و مجلات فارسیزبان استفاده کرد و آنان را در اینترنت قرار داد تا سادهتر در دسترس مردم ایران باشد.
سفیر سعودی در ادامه بدون اشاره به منافقین، از آنچه معارضان و مخالفان خارجنشین ایران است نام میبرد و میگوید که «باید اعضایی از معارضان ایران در خارج را حمایت کرد و با آنان هماهنگی کرد و آنان را تشویق کرد تا تصویر شکنجههایی که نظام ایران علیه ملت و مردم دیگر درمنطقه انجام میدهد، بارز کرد».
او در ادامه میگوید، در نهایت میتوان با هماهنگی میان تلاشها و متحد کردن اقدامات چند کشور در منطقه برای مقابله با توسعه نفوذ ایران، باید درباره آنچه ایران در منطقه انجام میدهد، آگاهیبخشی کرد و در این راه میتوان از مبلغان مذهبی سنی که ادعاهای ایران و شیعه را باطل کند، نیز بهره برد.