چهارشنبه, خرداد ۷, ۱۴۰۴
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • شهروند خبرنگار
سایت خبری تحلیلی کورد پاریز | KURDPAREZ
  • صفحه اصلی
  • ایران
  • عراق
  • ترکیه
  • سوریه
  • زنان
  • حقوق بشر
  • فرهنگ و هنر
  • یادداشت
  • مصاحبه
  • چندرسانه ای
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
سایت خبری تحلیلی کورد پاریز | KURDPAREZ

آینده‌ مجهول ترکیه

آینده‌ مجهول ترکیه
Share on FacebookShare on Twitter

استیون ای کوک در یادداشتی در شورای روابط خارجی آمریکا به درگیری ها و کشمکش های داخلی ترکیه پرداخته است و آن را نتیجه درگیری احزاب و سیاستمدرانی می داند که به رای بیشتر می اندیشند.

کوردپاریز/  در مقاله معروف “برخورد تمدن ها” در فارن افرز به قلم ساموئل هانتینگتون در سا ل۱۹۹۳، او ترکیه را به یک کشور “ازهم گسسته” توصیف کرده بود. از نظر هانتینگتون، یک تفاوت آشتی ناپذیر میان سبک غربی نهادهای سیاسی جمهوری ترکیه و بنیادهای تمدنی و فرهنگ اسلامی جامعه ترکیه وجود دارد. این نظر، یک ادعای بحث برانگیز در مقاله ای بحث برانگیز بود، هر چند نخست وزیر کنونی ترکیه ( و نظریه پرداز سیاسی)  ترکیه، داوداوغلو، ادعای مشابه ای را در پایان نامه اش در سال ۱۹۸۴ مطرح ساخته بود. من مخالف با هر دو استاد (هانتینگتون و داوداوغلو) هستم. ترکیه نمی تواند به همان سبکی که هانتینگتون و اوغلو گفته اند از هم گسیخته باشد بلکه ترکیه در حال از همگسیختگی در نتیجه جنگی با خود است.

پست های مرتبط

اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق، ضرورتی حیاتی است

اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق، ضرورتی حیاتی است

۰۶ خرداد ۱۴۰۴
در دیدار سفیر ایران با دبیر شورای امنیت ملی ترکیه؛ ایران از روند توقف تروریسم در منطقه حمایت می‌کند

در دیدار سفیر ایران با دبیر شورای امنیت ملی ترکیه؛ ایران از روند توقف تروریسم در منطقه حمایت می‌کند

۰۶ خرداد ۱۴۰۴

این موضوع که درگیری میان ملی گرایی، درام اصلی سیاست های ترکیه است به این معنی نیست که کسی نمی تواند حل و فصل آن را متصور شود. مساله اصلی همیشه سیاست ها و خطی مشی ها و روشی بوده است که سیاستمدران (راست، چپ، میانه رو، اسلام گرا، سکولار و کرد) از درگیری و جنگ به عنوان اهرمی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود به کار برده اند. و به این ترتیب، “مساله کردها”، به یکی از ویژگی های همیشگی سیاست های ترکیه تبدیل شده است. کماکان نیز این درگیری تنها زمینه های خطرناک برای مجموعه ای از دیگر درگیری های است که برخی از آنها تثبیت شده اند و برخی نیز جدیدند و در حوادث اخیر نیز ردی از آنها مشاهده می شود که جسدها و جنازها در خیابان های ترکیه در کنار هم قرار می گیرند. این حوادث حتی با معیارهای خونین اواخر دهه ۱۹۷۰ که خشونت میان نیروهای چپ و راست سیاسی، کشور را متلاشی کرد و نزدیک به ۴۵۰۰ نفر را به کام مرگ فرستاد، قابل قیاس نیست. در حال حاضر، درگیری ها که جامعه سیاسی ترکیه را درنوریده شامل این گروه ها می شود:

-۱ حزب عدالت و توسعه (AKP) با حزب جمهوری خواه خلق CHP

-۲ حزب عدالت و توسعه با حزب جنبش ملی گرای ترکیه MHP

-۲ حزب عدالت و توسعه با حزب دموکراتیک خلق ها HDP

-۴ حزب عدالت و توسعه با گولنیست ها

-۵ حزب HDP با پ ک ک

-۶ تمامی احزاب با پ ک ک

-۷ حزب ام اچ پی با HDP

-۸ تمامی احزاب با دولت خودخوانده اسلامی (داعش) اگر چه سوالات متعددی نسبت به موضع دولت نسبت به این گروه و دیگر گروه های افراطی وجود دارد.

-۹ مسلمانان علومی با مسلمانان سنی اورتدکس.

فراتر از تراژدی بمب گذاری آنکارا، این ترکیب بندی گویای محیطی مملو از فرصت هایی برای سیاستمداران است تا بی ثباتی ترکیه را عمیق تر کنند، موضوعی که مقاومت دربرابر آن سخت است. این در حالی است که انتخابات در یک نوامبر بار دیگر تکرار خواهد شد.

مخالفان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، بر این موضوع پافشاری خواهند کرد که او و حزب متبوعش را مسبب اصلی انفجارها و خشونت های روز شنبه، شهرهای سورچ و دیاربکر در گذشته معرفی کنند. هر چند این موضوع بعید به نظر می رسد و دست داشتن دولت اردوغان، دامنه وسیعی از تفاسیر را در بر می گیرد. راهبرد سیاسی اردوغان به زمان برگزاری انتخابات در بهار سال گذشته باز می گردد، ولی به صورت واقع بینانه تر این راهبرد به عقب  و زمان انتخابات مارس ۲۰۱۴ مرتبط تر است. چنین راهبردی گواه بر این است که چگونه ترکیبی از جاه طلبی های نامحدود، درگیری های سیاسی که دربالا اشاره شد و هویت می توانند یک جامعه را رادیکال کنند.

پ ک ک در ایجاد و خلق محیط خشونت آمیز نقش د ارد. قتل دو افسر پلیس در ۲۲ جولای در شانلی اورفه در حالیکه خواب بودند توسط شاخه جوانان پ ک ک صورت گرفت، شاخه ای که تحت کنترل رهبری سازمان قرار دارد. با این وجود پ ک ک نسبت به برهم زدن پروسه صلح بی میل نبود، فرآیندی که از سال ۲۰۱۳ میان این گروه و دولت ترکیه آغاز شده بود. همچنین، کادر رهبری گروه، به نظر می رسد نسبت به افزایش قدرت و محبوبیت حزب دموکراتیک خلق ها تمایلی نداشت. حزبی که دارای رهبری کاریزماتیک است که توانسته با تعهد به قوانین ترکیه در بازی های سیاسی ترکیه موفق عمل کند. این بدان معناست که حزب عدالت و توسعه، تندروهای ملی گرای حزب جنبش ملی گرای ترکیه و پ ک ک، منافع سیاسی پایا در کاهش قدرت و محبوبیت HDP داشته باشند. نیازی به گفتن نیست که در حال حاضر سیکل خشونت  دولت و پ‌ک‌ک درست در خدمت این مقصود قرار دارد.

واقعیت آن است که جامعه ترکیه از اردوگاه های بی اعتماد به یکدیگر تشکیل شده است. درگیری های سیاسی میان احزاب ترکیه به ویژه میان عدالت و توسعه و حزب دموکراتیک خلق ها در کنار حزب جمهوری خواه خلق، باعث تقویت قطب بندی های سیای  می شود که در نهایت بن بست خونین ترکیه را به دنبال داشته است. تمامی انگیزه های سیاسی که برای سیاست مداران ترکیه در جهت مخالف اجرایی می شوند، آنها را ترغیب می کند تا از مرگ بیش از صد نفر برای مشروعیت زدایی از مخالفان بهره ببرند و رای های بیشتری به دست آورند. این روش سیاست مداران ترک را نسبت به سیاستمداران کشورهای دیگر بزدل تر یا شکست خورده تر نمی سازد، بلکه در متن و بافت سیاسی تقابل ترکیه با ملی گرایی کرد و شمار درگیری های سیاسی مرتبط با آن، منجر به نتایج خونین بارتر می شود و شده است. حس عمیقی از ناراحتی و عدم اطمینان در ترکیه در حال نمود پیدا کردن است. هیچ کس نمی داند پس از انتخابات نوامبر، ترکیه به کدام سمت حرکت خواهد کرد.

برچسب ها: HDPاستیون ای کوکپ‌ك‌كحزب جمهوری خواه خلق CHPحزب جنبش ملی گرای ترکیه MHPحزب دموکراتیک خلق ها HDPحزب عدالت و توسعه (AKP)گولنیست هاهانتینگتون و داوداوغلوهانتینگتون،

اخبار پرطرفدار

  • گلستان پرور: پ ک ک چیزی جز دروغ نیست

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • پ.ک.ک و پژاک چگونه زنان و دختران را برای مبارزه مسلحانه فریب می‌دهند؟

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • پ ک ک (حزب کارگران کردستان) چیست

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • تیرباران یک دختر گریلا از سوی پ.ک.ک

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • مردی که می‌گفت «هرجا یک کُرد هست، آنجا ایران است»

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
فیسبوک توییتر یوتیوب خبر خوان RSS

سایت خبری و تحلیلی کوردپاریز

سایت خبری تحلیلی کورد پاریز | KURDPAREZ

کوردپاریز، هیچ تعلق خاطری به گروه، حزب و یا جریان سیاسی، در میان انبوه سیاست ورزی های رایج احساس نمی کند و تلاش دارد تا رویکردی مستقل، نقادانه، تحلیلی و خردمندانه به وقایع و رخدادهای منطقه و جهان داشته باشد.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اخبار اخیر

  • رئیس جمهور عراق خواستار همکاری اطلاعاتی با همسایگان برای مبارزه با تروریسم شد
  • قباد طالبانی: با خلع سلاح پ‌.ک‌.ک، حضور نظامی ترکیه در اقلیم کردستان معنی ندارد
  • اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق، ضرورتی حیاتی است
  • گلستان پرور: پ ک ک چیزی جز دروغ نیست

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • پ.ک.ک و پژاک چگونه زنان و دختران را برای مبارزه مسلحانه فریب می‌دهند؟

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • پ ک ک (حزب کارگران کردستان) چیست

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • تیرباران یک دختر گریلا از سوی پ.ک.ک

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0
  • مردی که می‌گفت «هرجا یک کُرد هست، آنجا ایران است»

    0 اشتراک ها
    اشتراک گذاری 0 توئیت 0

دسته بندی

© 2024 - تمامی حقوق برای سایت کوردپاریز محفوظ می باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • ایران
  • عراق
  • ترکیه
  • سوریه
  • زنان
  • حقوق بشر
  • فرهنگ و هنر
  • یادداشت
  • مصاحبه
  • چندرسانه ای

© 2024 - تمامی حقوق برای سایت کوردپاریز محفوظ می باشد.

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
زمان بازگشایی قفل : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟