سایز متن   /

حزب دموکرات کردستان (پارتی) که مسعود بارزانی رهبری آن را برعهده دارد، مجددا مخالفت خود را با گفتگو با حزب گوران (جنبش تغییر)، برای پایان دادن به بحران سیاسی و حل مشکل ریاست اقلیم کردستان عراق اعلام کرد. در همین حال حزب تغییر از گروه‌های کرد خواسته تا با کودتای حزب دموکرات مقابله کنند.
کوردپاریز/  علی عونی، از اعضای شورای رهبری حزب دموکرات کردستان که مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق رهبری آن را برعهده دارد، در بیانیه‌ای مطبوعاتی تصریح کرد که این حزب همانند موضعی که در گذشته داشته است، در آینده نیز تعاملی با گوران نخواهد داشت و اینکه گوران از روند سیاسی خود منحرف شده و با بی‌تجربگی رفتار می‌کند و حزب دموکرات در این شرایط با آنها مذاکره نخواهد کرد. پارتی مخالفان خود را به استفاده از تبلیغات رسانه‌ای به عنوان یک جنگ روانی علیه حزب دموکرات و حکومت اقلیم کردستان متهم می‌کند.
عونی تاکید می‌کند که حزب گوران به اندازه حزب اتحادیه میهنی کردستان -دومین حزب بزرگ اقلیم بعد از حزب دموکرات- و حتی بیشتر، پست‌هایی را در حکومت در اختیار گرفته است. در مقابل، این حزب از گروه‌های سیاسی در اقلیم کردستان خواسته تا به وظیفه خود عمل کرده و به کودتای حزب دموکرات پایان دهند و نهادهای قانونی را تقویت کنند.
جنبش تغییر نیز در بیانیه‌ای آورده است: نزاع‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و ورود ابرقدرت‌ها به منطقه ایجاب می‌کند که کردها سیاست قومی فراگیری را برای مرحله کنونی و آینده به نحوی ترسیم کنند که سرزمین اقلیم کردستان و شهروندان آن را از هر گونه توطئه‌ای حفظ کند. به همین دلیل ما از تمامی گروه‌های سیاسی کردستان می‌خواهیم تا بر حزب دموکرات اعمال فشار کرده تا سلطه حزبی خود را از نهادهای قانونی بردارد و با همگان زیر یک پرچم طرح دموکراتیک قومیتی برای تعیین گفتمان و استراتژی امنیتی جمع شود.
در این بیانیه آمده است: حزب دموکرات به انحصار قدرت و تک روی در تصمیم سیاسی و روابط خارجی ادامه می‌دهد و این مساله ایجاب می‌کند که گروه‌های سیاسی و سازمان‌های جامعه مدنی و رسانه و نهادهای فرهنگی به وظیفه قومی خود برای فیصله دادن به این نزاع میان کودتا و مشروعیت نهادهای دموکرات عمل کنند.
همزمان، شوان داوودی، از نمایندگان حزب اتحادیه میهنی کردستان که جلال طالبانی، رئیس جمهور سابق عراق رهبری آن را برعهده دارد، گفت که اقلیم کردستان در حال عبور از بحرانی واقعی است که علت آن انحصار قدرت و اتخاذ سیاست‌های اشتباه توسط حزب دموکرات به رهبری مسعود بارزانی علیه رقبایش است. ماندن بارزانی در منصبش نه تنها قانونی نیست، بلکه تحمیل اوضاع واقع است، چرا که حزب وی تمامی نهادهای مهم اقلیم کردستان را در دست دارد و بارزانی ریاست اقلیم کردستان، ریاست حکومت، ریاست سازمان امنیت، منابع مالی، منابع طبیعی اقلیم و همچنین نفت را تحت تصرف خود دارد.

منبع: فرارو

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی