رئیس ابتکار ملی کُردهای سوریه با بیان اینکه، هرگونه مبارزه با تروریسم در سوریه باید از طریق هماهنگی با دولت این کشور باشد، به کردها توصیه کرد که به طرح آمریکا برای منطقه اعتماد نکنند.
«عمر اوسی» رئیس ابتکار ملی کُردهای سوریه و عضو پارلمان این کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ارتباط با آغاز عملیات آزادسازی رقه از سوی نیروهای دموکراتیک سوریه و آمریکا گفت: به اعتقاد من آمریکا و یگانهای حمایت مردمی کرد بدون هماهنگی با دولت سوریه و اتاق عملیات نظامی وابسته به ارتش سوریه نمی توانند رقه را به کنترل خود در بیاورند.
وی همچنین از کردهای سوریه خواست که به نقشه های آمریکا که فقط به فکر تامین منافع خود است، اطمینان نداشته باشند.
اوسی درباره حضور نیروهای آمریکا در کنار نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال رقه گفت: به نظر من، تلاشهای منطقه ای و بین المللی برای مبارزه با گروههای تروریستی در سوریه، به شرطی که در هماهنگی کامل با ارتش سوریه و دولت این کشور باشد قابل قبول است و در غیر این صورت، دخالت در امور داخلی سوریه به شمار می رود.
رئیس ابتکار ملی کُردهای سوریه افزود: همانگونه که می دانیم نیروهای دموکراتیک سوریه که بیشتر آنها از نیروهای حمایت مردمی کرد هستند با پشتیبانی مستشاران آمریکایی و نیروی هوایی وابسته به ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش به دنبال بیرون راندن داعش از رقه و آزادسازی آن هستند. در واقع آمریکا به دنبال شریکی زمینی میگردد و چه بسا گروههای کرد یا یگانهای حمایت مردمی کرد را که در مبارزه با داعش تجربه دارند، شریک خود می پندارد. امریکا می خواهد رقه پایگاه اصلی گروه تروریستی داعش در سوریه و برخی از مناطق دیگر را به کنترل خود در بیاورد و در نتیجه از این برگه در مذاکرات سیاسی علیه طرح روسیه برای سوریه استفاده کند.
وی درباره اظهارات یکی از مسئولان نیروهای دموکراتیک سوریه مبنی بر اینکه شهر رقه به فدرالیته خواهد پیوست، گفت: من معتقدم که رقه منطقه ای کردنشین نیست که به مناطق خودمختار کرد بپیوندند، بنابراین به نظر من وضع رقه به وضع منطقه تل ابیض در شمال سوریه که حکومت خودمختار آن از عربها، کردها و مسیحیان تشکیل شده است، شباهت دارد.
رئیس ابتکار ملی کُردهای سوریه خطاب به کردها گفت: من براداران کرد در یگانهای حمایت مردمی را نصیحت میکنم که به طرح آمریکا اعتماد نکنند. زیرا آمریکا هیچ برنامه سیاسی برای حقوق کردهای سوریه ندارد و این دولت فقط به فکر منافع خودش است. همچنین آمریکا بیش از ۲۵ میلیون کرد را به رجب طیب اردوغان که از چند ماه پیش کشتاری جمعی علیه غیر نظامیان کرد به راه انداخته است، فروخت. واشنگتن به ارتش ترکیه چراغ سبز نشان داده است تا حزب کارگران کردستان را از بین ببرد. بنابراین سکوت بین المللی مشکوکی نسبت به اوضاع کردها در ترکیه دیده می شود.