پژوهشگر گروه بین المللی بحران (international crisis group) در یادداشتی که در فارن پالسی منتشر نوشت: اعتماد شاخه پ.ک.ک در سوریه به آمریکا درباره حمایت های تسلیحاتی و سیاسی واشنگتن از این گروه یک بازی پرخطر که باعث شده تا پ.ک.ک مجبور شود به خواسته های آمریکا تن بدهد و برای آمریکا در مناطقی خارج از مناطق کردنشین هم بجنگند.
نوا بونسی، پژوهشگر گروه بین المللی بحران، می نویسد: بعد از شکست داعش که بخشی از آن توسط YPG (شاخه نظامی پ.ک.ک در سوریه) صورت می گیرد، آمریکا کاهش نقش خود را در سوریه بررسی خواهد کرد و با خارج شدن از سوریه YPG را تنها خواهد گذاشت تا به روابط آمریکا با ترکیه لطمه بیشتری وارد نشود.
وی افزود: ادامه حمایت آمریکا از پ.ک.ک به تمایل آمریکا به ماندن یا نماندن در سوریه و تلاش برای جلوگیری از ظهور دیگر گروه های افراطی بعد از شکست داعش بستگی دارد .
طی دو ماه گذشته هفت کاروان سلاح و مهمات آمریکایی برای پ.ک.ک در سوریه ارسال شد. این محموله ها تاکنون توسط ۳۴۸ کامیون نظامی به مناطق کردنشین سوریه منتقل شده است.
در جریان سفر اردوغان به آمریکا و دیدار وی با ترامپ خواسته دولت ترکیه در خصوص توقف حمایت آمریکا از شاخه های پ.ک.ک در سوریه و ارسال نکردن سلاح به آنها همچون دیگر خواسته این کشور برآورده نشده و دولت آمریکا بر ادامه سیاست خود در حمایت از این گروه ها تاکید کرد.
بر اساس تصاویری که از شبه نظامیان (پ.ک.ک) در شمال شرق سوریه منتشر شده، این گروه علاوه بر موشک های ضد تانک تاو، برخی دیگر از اسلحه ساخت آمریکا مانند راکت اندازهای مختلف، خمپاره اندازهای ۸۰ و ۱۲۰ میلیمتری، بمب انداز MK19، تفنگ پیاده نظام M16، خودروی نظامی هاموی، خودروی نظامی کوگار و پهپادهای کوچک را نیز در اختیار دارد.
گروه پ.ک.ک که آمریکا آنها را متحد خود عنوان می کند، قصد تسلط بر خط مرزی واقع در فاصله بین استان حسکه سوریه تا امتداد مرز استان هاتای ترکیه را دارند.