معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: تلاش میکنیم تا موزه مردمشناسی در شهر اورامان سروآباد ایجاد شود.
محمد رشیدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج اظهار داشت: در حال حاضر مطالعات منطقه اورامان در شهرستان سروآباد برای ثبت جهانی در حال انجام است و امسال باز هم توانستیم از محل اعتبارات ملی فعالیتهای پژوهشی انجام دهیم.
وی گفت: هماکنون کارهای مطالعات معماری، مطالعات مردمشناسی، مطالعات علوم طبیعی و مطالعات GIS بر روی بافت روستایی ۲۰ روستای منطقه اورامان انجام شده و این کار شاخصترین فعالیتی بوده که برای آماده کردن ثبت جهانی منطقه اورامان در حال اجراست.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان تصریح کرد: در حال حاضر مطالعات GIS یا نقشهبرداری سه بعدی در ۲۰ روستای منطقه اورامان انجام شده و همچنین نقشهبرداری سه بعدی در ۱۰ روستای شاخص و مهم “اورامان ، پالنگان و دولاب” با بهرهگیری از جدیدترین روشهای نقشهبرداری در حال اجراست و این امر بسی جای خوشحالی دارد که امسال ما در میان استانهای کشور این کار را انجام دادیم.
وی دامه داد: در سال ۲۰۱۷ میلادی مدارک و مستندات لازم برای ثبت جهانی اورامان جمعآوری و به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال و همه کارهای مطالعاتی این منطقه انجام شده است.
رشیدی افزود: همچنین در همین راستا در سال گذشته مرمت و بازسازی ساختمانها و بافتهای سنتی و معماری چهار روستای اورامان از جمله “اورامان تخت، پالنگان، ده له مه رز و ژیوار” انجام شد.
وی از ساماندهی مقبره شاعر نامی کُرد “صیدی ههورامی” در شهر اورامان به عنوان یکی از مناطق مهم گردشگری خبر داد و اظهار کرد: تلاش میکنیم تا موزه مردمشناسی در شهر اورامان تخت سروآباد ایجاد شود.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: امسال تصمیم داریم مناطقی که ثبت ملی شده ساختمانهایی برای ایجاد دفتر پایگاه منطقهای اورامان و هم به عنوان موزه مردمشناسی خریداری شوند.
وی عنوان کرد: امسال ساختمانی برای ایجاد پایگاه منطقهای در روستای تاریخی پالنگان خریداری و تلاش میکنیم در همین راستا در شهر اورامان تخت نیز یک یا دو ساختمان به عنوان پایگاه منطقهای و یا موزه مردمشناسی راهاندازی کنیم.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در روستای نگل موزه مردمشناسی وجود دارد که راهاندازی آن به صورت مشارکتی با همت اهالی روستا انجام شده است.