“مولود چاوشاوغلو” وزیر امور خارجه ترکیه در آستانه سفرش به آلمان، از مقامات این کشور اروپایی خواست تا رویکردی مصمم در پایان دادن به فعالیت های گروه “پ.ک.ک” نشان دهند.
به گزارش کورد پاریز وزیر امور خارجه ترکیه پیش از سفرش به آلمان که به دعوت “زیگمار گابریل” همتای آلمانی خود صورت می گیرد، به عنوان نویسندهی میهمان در یادداشتی برای “فونکه مدینگروپه” نوشت: طرفین به شروع تازهای در مناسبات دوجانبه علاقهمندند زیرا ما در زمانهای پر از چالش زندگی میکنیم. بنابراین عقلانی است مناسباتمان را مانند ۳۰۰ سال گذشته با دوستی و همکاری ادامه دهیم.
چاوشاوغلو در یادداشت خود همچنین به انتظارات ترکیه از آلمان اشاره کرده است. به گفتهی او، بزرگترین انتظاری که دولت ترکیه از آلمان دارد این است که رویکردی مصمم در پایان دادن به فعالیتهای جنبش گولن و پ.ک.ک نشان دهد.
اگر چه آلمان از سال ۱۹۹۳ گروه پ.ک.ک را به عنوان سازمانی تروریستی می شناسد، اما ترکیه همواره این کشور را به نادیده گرفتن فعالیت های این سازمان و حمایت غیر مستقیم از آن متهم می کند. آنچه مقامات ترکیه «بی تفاوتی آلمان نسبت به پ.ک.ک » می نامند، باعث تیرگی روابط برلین – آنکارا شده است.
ترکیه روز یکشنبه (سوم فروردین ۹۶) در اعتراض به راهپیمایی عناصر «پ.ک.ک» در آلمان، سفیر این کشور در آنکارا را احضار کرد.
در اسفند ۱۳۹۵ نیز دولت آلمان سه تجمع هواداران حزب عدالت و توسعه (آکپارتی) در خاک آلمان را لغو کرد. این سه تجمع قرار بود در حمایت از تغییرات مورد نظر اردوغان در قانون اساسی برگزار شود؛ در پی لغو این سه تجمع، مقامات آنکارا با انتقاد از آلمان اعلام کردند: آلمان در شرایطی مانع فعالیت تبلیغ همه پرسی ترکیه می شود که از فعالیت های پ ک ک به عنوان گروهی که در لیست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا قرار دارد، جلوگیری نمی کند.
در آبان ماه ۱۳۹۵ نیز مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در یک کنفرانس خبری در آنکارا گفت: آلمان کشوری است که از گروه های تروریستی مخالف ترکیه حمایت می کند و پ ک ک و جبهه آزای بخش خلق انقلابی (DHKP-C) ، در آلمان فعالیت می کنند .
بنا بر اعلام دفتر فدرال صیانت از قانون اساسی آلمان (BfV)، گروه پ.ک.ک در اتحادیۀ اروپا گروهی تروریستی شناخته می شود، در فاصلۀ سپتامبر ۲۰۱۵ تا اوایل سال ۲۰۱۶ تنها در آلمان ۱۳ میلیون یورو پول به دست آورده است.
در گزارش BfV آمده است: «پ.ک.ک توانسته است در ۱۰ سال گذشته درآمد خود را از کمک های مالی با منشأ آلمان دو برابر کند.»
بر اساس گزارش BfV این سازمان در آلمان بیش از ۱۴ هزار هوادار دارد و در سال های اخیر فعالیت های خود را در زمینۀ جذب نیرو افزایش داد و توانسته است ده ها تن را به اردوگاه های آموزشی خود در شمال عراق اعزام کند.
این گزارش هشدار داده است که ممکن است هواداران این گروه مجدداً موجب گسترش خشونت در آلمان شوند.