بر اساس نتایج اعلام شده از شمارش آرای انتخابات شورای رهبری اتحادیه میهنی در کنگره چهارم این حزب، منتقدان سرسخت حزب دمکرات کردستان، بیشترین آرا را کسب کرده و در صدر ایستاده اند.
به گزارش کوردپاریز، نتایج انتخابات کنگره چهارم اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) برای مشخص شدن شورای رهبری ۱۲۱ نفری اعلام شد که حاکی از آرای بالای شخصیت های جوان به ویژه در خانواده طالبانی است که از منتقدان سرسخت حزب دمکرات کردستان (پارتی) به رهبری مسعود بارزانی به شمار می آیند و طی چند سال اخیر مورد هجمه همه جانبه رسانه های این حزب قرار گرفته اند.
از مجموع ۱۰۰۶ عضو کنگره، لاهور شیخ جنگی با کسب ۹۰۲ رای ( ۸۹٫۶۶ درصد آرا) و بافل طالبانی با کسب ۷۹۱ رای کنگره چهارم ( 78.62 درصد آرا) از حوزه کرکوک در صدر انتخابات شورای رهبری جای گرفتند. این دو شخصیت در جریان رویدادهای ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷ و بازگشت حاکمیت سیاسی و نظامی دولت مرکزی به کرکوک و دیگر مناطق مشمول ماده ۱۴۰ قانون اساسی عراق موسوم به مناطق مورد مناقشه، از سوی حزب دمکرات به توافق و همکاری با دولت مرکزی متهم و در رسانه های غیر رسمی حزب با هجمه های سنگین مواجه شدند. از سوی دیگر، در حوزه کرکوک نام های دیگری در شورای رهبری جدید به چشم می خورند که از دیگر شخصیت های مغضوب حزب دمکرات کردستان هستند و آرای بالایی کسب کرده اند در این میان نام هایی همچون رزگار علی، آسو مامند و آلا طالبانی به چشم می خورند.
در حوزه سلیمانیه نیز آراس شیخ جنگی از منتقدان سر سخت حزب دمکرات در جایگاه دوم ایستاده و شهناز ابراهیم احمد از دیگر منتقدان مطرح پارتی نیز، آرای بالایی کسب کرده است.
۱۰ تن از اعضای شورای رهبری جدید اتحادیه میهنی که در کنگره چهارم در حوزه های اصلی یعنی چهار استان سلیمانیه، اربیل، کرکوک و دهوک بیشترین آرا را کسب کرده اند عبارتند از:
۱: لاهور شیخ جنگی ۹۰۲ رای
۲: بافل طالبانی ۷۹۱ رای
۳: فرید اسهسرد ۷۰۹ رای
۴: برهان سحید سوفی ۷۰۳ رای
۵: آسو مامند ۶۹۶ رای
۶: رفعت عبدالله ۶۳۷ رای
۷: جلال شیخ ناجی ۶۲۸ رای
۸: قادر عزیز ۶۲۳ رای
۹: شالاو کسرت رسول ۶۰۴ رای
۱۰: شوان نوکانی ۶۰۴
با کسب بیشترین آرا برای عضویت در شورای رهبری از سوی لاهور شیخ جنگی و بافل طالبانی احتمالا این دو خود را برای مناصب عالی به ویژه رهبری و یا معاون رهبری کاندید کنند و با توجه به همراهی بخش بزرگی از شورای عمومی رهبری با آن ها، بر سیاست و رویکرد حزب طی چند سال آینده به ویژه در روابط با حزب دمکرات کردستان تاثیر خواهند داشت.
پیش تر ریبوار کریم ولی روزنامه نگار کرد عراقی و از شخصیت های نزدیک به نچیروان بارزانی در مقاله ای درباره کنگره چهارم اتحادیه میهنی با عنوان “اتحادیه میهنی در دوران لاهور”، نوشت: اتحادیه میهنی در دوران قدرت گرفتن لاهور، در جهت تضعیف هرچه بیشتر جنبش تغییر ( به صورت روزافزون ضعیف تر می شود) عمل کرده و تبدیل به تهدید و چالشی جدی برای حزب دمکرات کردستان (پارتی) به رهبری مسعود بارزانی نیز می شود و سیاست و موضع گیری منفعلانه و محتاطانه گذشته را کنار گذاشته و بیشتر از اینکه خود را شریک و همپیمان پارتی در قدرت و حاکمیت نشان دهد، تبدیل به حزبی اپوزیسیون می شود، زیرا منبع قدرت گرفتن لاهور در حزب، دشمنی و مخالفتی است که با حزب دمکرات نشان می دهد.