به گزارش کورد پاریز به نقل از دبیرخانه جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی، علاقه مندان به شرکت در این دوره از جشنواره میتوانند آثار خود را تا روز ۲۰ تیر ۱۴۰۴، به شماره ۰۹۱۸۹۳۷۲۵۵۸ در پیام رسان واتسآپ ارسال کنند.
این جشنواره در ۲ مرحله برگزار می شود به نحوی که در مرحله اول شرکت کنندگان قطعات اجرایی خود را حداکثر در مدت ۶ دقیقه از طریق پیام رسان واتسآپ به دبیرخانه ارسال و بعد از نظر هیات داوران از هر رده سنی ۶ تا ۸ نفر به مرحله دوم و نهایی معرفی میشوند.
مرحله دوم و نهایی جشنواره بعد از اعلام برگزیدگان توسط هیات داوران در روزهای ۲۰ و ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۴ به صورت حضوری و در خانه تنبور روستای بانزلان شهرستان دالاهو برگزار می شود.
نهمین جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کردی در ۲ بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار می شود به نحوی که بخش رقابتی (ته رزها یا مقامات تنبور) در سه رده سنی نونهالان (پایان ۱۱ سالگی)، نوجوانان (آغاز ۱۲ سالگی تا پایان ۱۶ سالگی) و جوانان (آغاز ۱۷ سالگی تا پایان ۲۲ سالگی) برگزار می شود. تک نوازی (آغاز ۱۴ سالگی تا پایان ۲۲ سالگی) و گروه نوازی هم جزو بخش رقابتی این دوره از جشنواره محسوب می شود.
در بخش جنبی (غیررقابتی) جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی، هوره، سیاه چمانه، مور، سازهای بادی کُردی مانند شمشال، دوزله، نرمه نای، سرنا، دهل و دف برای شرکت کنندگان کمتر از ۲۲ سال گنجانده شده است.
پاسداری و حفظ موسیقی باستانی تنبور و دیگر آواهای کهن کُردی، شناسایی، معرفی، تشویق و راهنمایی استعدادهای جوان، قدردانی از پیشکسوتان تنبور و سایر موسیقی های کهن کُردی به عنوان اهداف برگزاری این جشنواره بیان شده است.
تاکنون هشت دوره از جشنواره کهن آواهای تنبور و موسیقی کُردی به همت استاد علی اکبر مرادی، نوازنده برجسته این ساز در خانه تنبور روستای بانزلان شهرستان دالاهو در استان کرمانشاه و با هزینه شخصی برگزار شده است.
دالاهو با بیش از ۳۶ هزار نفر جمعیت در حدود ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است.