به گزارش کورد پاریز، مردان یانارداغ، روزنامهنگار و سردبیر پیشین روزنامه جمهوریت، در برنامه زندهای از شبکه TELE1 اظهارات مهمی درباره تحولات اخیر در ارتباط با عبدالله اوجالان رهبر در بند PKK و روند صلح در ترکیه مطرح کرد. او گفت بر اساس اطلاعاتی که از منابع غیررسمی به دست آورده، عبدالله اوجالان اخیراً برای انجام یک عمل جراحی چشم به آنکارا منتقل شده و پس از آن به زندان فوق امنیتی جزیره امرالی بازگردانده شده است.
به گفته یانارداغ، این انتقال با برگزاری دوازدهمین کنگره PKK که طی روزهای ۵ تا ۷ ماه می در چند نقطه از جمله کوههای جنوب قندیل (در استان سلیمانیه عراق)، اروپا، و بهطور فنی در ارتباط با امرالی برگزار شده، همزمان بوده است. او مدعی شد که اوجالان از طریق تماس ویدیویی یا تلفنی در این کنگره مشارکت داشته است.
او ضمن بررسی روند سیاسی در کشور گفت: «AKP بهدنبال پیشبرد روندی است که هدفش نه صلح، بلکه تغییر قانون اساسی با حمایت دم پارتی در مجلس است تا راه برای نامزدی مجدد اردوغان و تثبیت رژیم اقتدارگرا باز شود. آنها میخواهند بازگشت به جمهوریت، لائیکبودن و دموکراسی را بهطور کامل ناممکن کنند.»
یانارداغ نسبت به تکرار سناریوهای گذشته هشدار داد: «اگر این روند مثل سال ۲۰۱۵ فاقد بستر قانونی و نظارت عمومی باشد، ممکن است بار دیگر فرو بپاشد. هرکسی که در آن نقش داشته، دوباره در معرض خطر زندانی شدن قرار میگیرد. باید قانونی شفاف در مجلس تصویب شود و این روند تحت نظارت جامعه و رسانهها باشد.»
او نسبت به سیاست دوگانه دولت نیز انتقاد کرد: «نمیشود در غرب ترکیه دیکتاتوری برقرار باشد و برای شرق آن وعده دموکراسی داده شود. چنین تناقضی پذیرفتنی نیست. مردم و احزاب نباید فریب این بازی را بخورند.»
در ادامه، یانارداغ به نقش سِری ثُریا اُندر و ارتباط او با هیئت امرالی اشاره کرد و گفت: «او یکی از مهمترین چهرههایی بود که در این فرآیند تلاش کرد. متأسفانه امروز درگذشته، اما یاد و مبارزاتش زنده است.»
او با اشاره به خبر منتشر شده در قندیل پرس و سحر پرس گفت: «بر اساس این منابع، کنگره اصلی PKK در استان سلیمانیه و همزمان به شکل موازی در اروپا برگزار شده است. اطلاعاتی نیز وجود دارد که نشان میدهد عبدالله اوجالان در روزهای پیش از این کنگره برای جراحی چشم به آنکارا منتقل شده و پس از آن به امرالی بازگشته است و سپس از طریق تلفن یا ویدیو در کنگره مشارکت داشته است.»
یانارداغ در پایان تأکید کرد که فضای سیاسی کشور وارد مرحله حساسی شده و همهی نیروهای دموکراتیک باید هوشیارانه، با سرعت و درک تاریخی از وضعیت، عمل کنند.