به گزارش کورد پاریز، اردیبهشت سال ۱۳۸۸ کردستان رنگ و بوی دیگری داشت؛ همه جا صحبت از آمدن مهمان عزیزی بود که آرزوی دیدارش را داشتند انتظار به سر آمد و ۲۲ اردیبهشت (گولان) رهبر معظم انقلاب وارد سنندج شدند، سفری که نویدبخش آینده ای روشن و آغازگر توسعه فرهنگی و عمرانی برای کردستان شد.
لحظه به لحظه آن روز تاریخی در ذهن مردم حک شده است، ازدحام جمعیت به حدی بود که بارها کاروان مهمان ناچار به توقف شد؛ در مسیر جمع بزرگ دفنوازان صف بسته بودند تا به رسم کردها خوشآمد بگویند.
مردم پیاده به دنبال کاروان، شاخههای گل و صلوات و اشک و لبخند را فرش راه مهمان کرده بودند، دنیا از این همه شور و شوق، حیرتزده شده بود و هیچ دوربینی توان به تصویر کشیدن خیل جمعیت را نداشت.
جمعیت زیادی جدا از استقبال کنندگان در مسیر، در میدان آزادی سنندج ایستاده و منتظر شنیدن سخنان رهبری بودند. مردم غیور، بافرهنگ و با محبت این دیار، در حماسهای که در تاریخ کردستان بینظیر بود، وحدت شیعه و سُنی را در دفاع از آرمانهای انقلابی و ملی، به زیباترین شکل ممکن به منصه ظهور گذاشتند.
کلاس بصیرت در همه جای کردستان برپا و میدان آزادی سنندج میعادگاه همه آنهایی شد که آمده بودند تا وفاداری خود را به ولایت فقیه و رهبری دینی حضرت آیت الله خامنهای نشان دهند.
رهبر معظم انقلاب در مقابل این همه شکوه فرمودند: «کردستان سرزمین فداکاری های بزرگ است؛ سرزمین هنر و فرهنگ است؛ سرزمین صفا و وفاداری است، سرزمین مردم وفاداری است که در حساس ترین سال های عمر این نظام و این کشور با مردانگی و رشادت خود، توطئه های بزرگی را خنثی کردند. سرزمین مردم با رشادت و آگاهی است که توطئه دشمن را در لحظات حساس تشخیص دادند و با فداکاری خود فتنه بزرگی را خاموش کردند، پیش از آنکه آن فتنه بتواند به هدف های شوم خود برسد؛ این از یاد ملت ایران نخواهد رفت.
کردستان در تاریخ انقلاب اسلامی، نشان افتخاری را با خود حمل می کند که در کمتر استانی نظیر آن را می شود دید».
یک ماه پس از این سفر که برکات زیادی برای کردستان به همراه داشت، کشور وارد فتنه پیچیدهای شد و ماه ها درگیر این قضیه بود اما در کردستان خبری جز آرامش نبود، شاید این به واسطه همان بصیرتی بود که کُردها بارها در برهه های مختلف آن را نشان داده بودند و آخرین بار هم پای کلاس بزرگ بصیرتی نشستند که مدرس بزرگ آن رهبر انقلاب بود و برایشان هم از فتنه ها گفتند و هم از راههای عبور از فتنه.
کردستان دیگر امنیتی نیست
۱۶ سال از میزبانی مردم کردستان از رهبر معظم انقلاب میگذرد، سفری که لحظه به لحظهاش برای کردهای مهماننواز خاطره شده است، هرچند رهبر انقلاب مهمان نبودند، صاحبخانه بودند چرا که این خصلت کردهاست که وقتی مهمانی برایشان می رسد، خود را میزبان نمیدانند و همین ویژگی بود که باعث شد رهبر معظم انقلاب طولانیترین سفر استانی خود را در کردستان بگذرانند و بی هیچ تشریفاتی در ۲۵ اردیبهشت در آبیدر و کنار مردم همانند یک فرد عادی قدم بزند تا به دنیا بگوید، مرز کردستان حالا دیگر امنیتی نیست.
مهمترین دستاورد و پیام سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان کردستان تاکید بر وحدت و همچنین نشان دادن امنیت این خطه از ایران اسلامی بود و معظم له با هشت روز اقامت در این استان پیام وجود امنیت پایدار را در این منطقه از کشور به سراسر جهان اعلام کردند و امروز همین دستاورد عظیم، زمینه را برای تقویت زیرساختهای توسعه همه جانبه در کردستان فراهم کرده است.
رفع ذهنیتهای منفی و امنیتی نسبت به کردستان، پخش اذان اهل سنت از شبکه استانی رسانه ملی، اختصاص بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و آبادانی استان در همان سال، افزایش قابل توجه مسافران و گردشگران ورودی به کردستان بعد از این سفر و هزاران مورد دیگر از برکات و دستاوردی سفر مبارک رهبر معظم انقلاب به کردستان است که هنوز هم برکات آن در این استان استمرار دارد.
برکات عمرانی سفر بهاری رهبر معظم انقلاب به کردستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اظهار کرد: این سفر بسترساز توسعه کردستان شد و در قالب آن هزار و ۲۵۸ پروژه با اعتبار مصوب ۸۳۲ میلیارد تومان برای استان تعریف شد.
اکبر محمدی افزود: این پروژهها با توجه به جامعیتی که داشت شامل ۱۷ فصل و ۲۴ برنامه در حوزه مسکن، زیرساختهای حمل و نقل و فرهنگی و بهداشت و درمان و آموزشی بود که در حوزه اقتصادی طرحهای کلان کلید خورد که تعداد زیادی از این طدح ها به بهره برداری رسیده است و زمینه ساز توسعه اقتصادی استان شده است.
وی ادامه داد: از مهمترین پروژههای حوزه بهداشت و درمان، احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی کوثر سنندج و خانههای بهداشت روستایی بود که در حال فعالیت هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: در حوزه اقتصادی خط اتیلن پتروشیمی کردستان مصوب شده بود که در ادامه آن پتروشیمی بیجار هم شروع خواهد شد و در کنار این طرحها، احداث کارخانه لاستیک بارز را داشتیم که فاز دوم آن بزودی آغاز بکار می کند.
محمدی ادامه داد: در حوزه عمرانی، آبرسانی به سقز از سد چراغ ویس، احداث سد عباس آباد بانه و مجتمع های آبرسانی روستایی بود تا جاییکه بسیاری از روستاهایی که امروز از آب شرب بهره مند هستند از دستاوردهای این سفر است.
به گفته وی، احداث راههای روستایی و آسفالت و در حوزه علمی و زیرساختهای فناوری، احداث پارک علم و فناوری که اکنون به مرحله شکوفایی رسیده و با توجه به مصوبه سال قبل در شورای برنامه ریزی فعالیتهای کارگاهی اش را در ۱۷ هکتار زمین اختصاصی ادامه خواهد داد، راه اندازی کانون زبان سنندج هم از مصوبات سفر رهبری بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان افزود: احداث سالنهای ورزشی ۱۲۰۰ نفره برای اولین بار در شهرستانهای استان کلید خورد که زمینه ساز فعالیت ورزشی جوانان و موفقیتهای آنان در رقابتهای ورزشی شد و سالن ۶ هزار نفری سنندج که به اتمام رسیده و مقداری ریزه کاری دارد که در حال انجام است.
احداث تصفیهخانه های فاصلاب بیجار، سقز و بانه از جمله پروژه هایی بود که محمدی به آن اشاره کرد و گفت: براساس برآورد انجام شده، اعتباری که از سال ۸۸ تاکنون اختصاص یافته ۴۸ هزار میلیارد تومان به قیمت روز است و قرار بود طی سه سال اعتبارات هزینه شود اما در طول ۱۶ سال گذشته به صورت مستمر اعتبار داشتیم تا جایی که آخرین پروژه ای که باقی مانده بود، دار القرآن سنندج بود که سال گذشته به بهره برداری رسیدو پروژه شاخص ناتمام از مصوبات سفر رهبرمعظم انقلاب به کردستان دیگر باقی نمانده است.
عطر یک سفر
بیش از یک دهه از سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان می گذرد، سفری که عطر آن هنوز هر اردیبهشت مشام کردستانیها را می نوازد.
پایان این سفر با تقدیر دفتر رهبر انقلاب از مردم کردستان همراه بود و آغاز راهی برای مسئولان کردستان از سال ۱۳۸۸ تا کنون و آینده.
کُردها نشان داده اند هر زمان لازم باشد در صحنه هستند و پای آرمان های انقلاب ایستاده اند، آنها فرزند غیور این آب و خاک هستند که در همه عرصه ها بر پیوند خود با ایران اسلامی تاکید دارند و امسال بعد از اردیبهشت معطر منتظر خرداد هستند تا حماسهای دیگر را برای کشورشان رقم بزنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی اردیبهشت سال ۱۳۸۸ به کردستان سفر کردند و به مدت هشت روز از ۲۲ تا ۳۰ همان ماه در استان اقامت داشتند و در این سفر اقشار مختلف مردم، روحانیون، نخبگان، اساتید دانشگاهی و دیگر اقشار جامعه با ولی امر مسلمین جهان دیدار کردند.