به گزارش کورد پاریز، «توماس باراک» فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه قرار است بهزودی با «مظلوم کوبانی» فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک سوریه SDF دیدار کند. این دیدار در چارچوب هماهنگیهای امنیتی میان SDF و ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده علیه «داعش» در سوریه و عراق انجام میشود. اگرچه نیروهای SDF از اظهار نظر درباره زمان و مکان دقیق این دیدار خودداری کردند، اما منبعی نزدیک به SDF که روابطی نزدیک با ائتلاف بینالمللی دارد گفت که این دیدار بهزودی و احتمالاً طی روزهای آینده یا حداکثر ظرف یک هفته، برگزار خواهد شد.
به نوشته العربیه، منبعی نزدیک به SDF که روابطی نزدیک با ائتلاف بینالمللی دارد اظهار داشت که توماس باراک در دیدار با کوبانی درباره چگونگی اجرای توافق دهم مارس میان فرمانده SDF و رئیس دولت موقت سوریه گفتوگو خواهد کرد. طبق گفته این منبع، نماینده آمریکا ممکن است کوبانی و احمد الشرع را به «بهروزرسانی» توافق قبلی یا تدوین توافقی جدید با پشتیبانی فرانسه تشویق کند.
او افزود که باراک همچنین پروندههای دیگری را با کوبانی بررسی خواهد کرد که مهمترین آنها، ادامه همکاری امنیتی میان «SDF» و ائتلاف بینالمللی در جنگ با «داعش» و روابط با ترکیه است. این منبع گفت که باراک پیشتر و در تماس تلفنی با کوبانی نگرانی خود را نسبت به «وخامت وضعیت امنیتی در سوریه» در پی تحرکات اخیر «داعش» ابراز کرده است.
تا این لحظه، محل دقیق دیدار باراک با کوبانی مشخص نشده اما منبع نزدیک به SDF احتمال داده که این دیدار در اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق برگزار شود. کوبانی پیشتر نیز دیدارهایی با مقامات بلندپایه از جمله با ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در اواخر آوریل گذشته در اربیل داشته است.
این منبع همچنین افزود که نماینده آمریکا احتمالاً به پایگاههای ائتلاف بینالمللی در مناطق تحت کنترل مدیریت خودگردان شمال و شرق سوریه نیز بازدید خواهد کرد. این مناطق بخشهایی از استانهای حلب و دیرالزور و همچنین تمامی استانهای حسکه و رقه (به استثنای دو شهرک تحت کنترل ترکیه از اکتبر ۲۰۱۹) را شامل میشوند.
توافق کوبانی با احمد الشرع
فرمانده SDF در دهم مارس گذشته توافقی را با احمد الشرع امضا کرد که طبق بند نخست آن، حقوق همه شهروندان سوری برای مشارکت سیاسی و حضور در نهادهای دولتی بر اساس شایستگی و بدون توجه به پیشینه مذهبی یا قومی آنها تضمین میشود.
بند دوم این توافق بر شناسایی جامعه کُرد بهعنوان بخشی اصیل از ملت سوریه تأکید دارد و بهموجب آن دولت سوریه به تضمین حقوق شهروندی و قانونی کامل برای این جامعه، متعهد شده است.
مهمترین بخش این توافق، مفاد بند سوم است که خواستار آتشبس فراگیر در سراسر خاک سوریه شده است. بند چهارم نیز بر ضرورت ادغام تمامی نهادهای مدنی و نظامی در شمال و شرق سوریه، از جمله گذرگاههای مرزی، فرودگاهها و میادین نفت و گاز، در ساختار دولت مرکزی تأکید دارد.
از دیگر مفاد این توافق، بازگشت تمامی آوارگان سوری به شهرها و روستاهای خود و تأمین امنیت آنها بهدست دولت، مبارزه با نیروهای باقیمانده حکومت سابق، مخالفت با هرگونه دعوت به جداییطلبی، مقابله با گفتمان نفرتافکنی، و تشکیل کمیتههای اجرایی برای اجرای کامل مفاد توافق تا پیش از پایان سال جاری است.