سایز متن   /

به گزارش کوردپاریز به نقل از ایلاف، در روزهای اخیر مقامات اروپایی اظهاراتی را بیان داشته اند که نشان می دهد پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا در حال حاضر نه تنها مطرح نیست بلکه حتی در آینده نزدیک نیز قرار نیست درباره آن صحبت شود. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا روز یکشنبه در گفت وگو با شبکه آی تی وی (ITV) گفت که ترکیه تا قبل از سال ۳۰۰۰ عضور اتحادیه اروپا نخواهد شد. برای ترکیه امکان پذیر نیست در آینده نزدیک عضوی از اتحادیه اروپا شود.

پیش از این نیز کامرون گفته بود که در صورتی که بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) با لغو روادید برای اتباع ترک موافقت کند، لندن با این اقدام موافقت نخواهد کرد. وی گفته بود: «تا زمانی که خودمان در خارج از شینگن مراقب مرزهای خودمان هستیم، به ترک ها پیشنهاد همکاری در ازای لغو روادید نخواهیم داد. ما خودمان سیاست مهاجرت خاص خودمان را داریم و آن را حفظ خواهیم کرد.»

اتحادیه اروپا اعلام کرده است که تا پایان ماه می در ازای همکاری ترکیه بر سر مهاجرت پناهندگان به اروپا روادید برای شهروندان ترکیه را لغو خواهد کرد. اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده است که ترکیه از ۷۲ شرط تعیین شده در این رابطه تنها به ۵ شرط عمل نکرده است. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی این اظهارات اتحادیه اروپا را رد کرده اند و می گویند که آنکارا همچنان به بسیاری از شروط اتحادیه اروپا عمل نکرده است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که از طرفداران لغو روادید برای اتباع ترکیه بود در گفت وگو با مجله فرانکفورتر آلگمانیه سونتاگ سایتونگ گفت:«بعضی تحولات در ترکیه باعث نگرانی شدید است و من تصمیم دارم در جریان دیدار ویژه ام از آنکارا این موضوع را با مقامات ترکیه در میان بگذارم. از جمله اتفاقات بسیار نگران کننده رفع مصونیت از برخی نمایندگان پارلمان ترکیه است که به اعتقاد من می تواند عواقب وخیمی بر سیاستمداران کُرد بگذارد.»

در همین رابطه روزنامه آلمانی بیلد به نقل از منابع آگاه در برلین نوشت که دولت آلمان انتظار ندارد لغو روادید برای اتباع ترک از سوی اتحادیه اروپا تا قبل از سال ۲۰۱۷ اعمال شود چرا که آنکارا به بسیاری از شرایط لازم برای رسیدن به این هدف عمل نکرده است.

در لندن نیز روزنامه گاردین در یادداشتی با عنوان “تنش در روابط اتحادیه اروپا با ترکیه” خواستار “کنترل کردن” این تنش شد. این روزنامه نوشت: «مساله این است که در وضعیت فعلی نیاز به یک توافق عملی میان اتحادیه اروپا و ترکیه هستیم تا به هدف نهایی بر سر سفر مهاجران از طریق دریا به اروپا برسیم. واقعیت این است که از زمان امضای توافق اروپایی ها با ترکیه در ماه مارس گذشته شمار مهاجران به اروپا به طور قابل ملاحظه ای کاهش یافته که این اتفاق خوبی است. اما این توافق در معرض مشکلات سیاسی و قانونی بسیاری قرار گرفته که می تواند دستاوردهایی که تا کنون به دست آمده است را از بین ببرد.

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی