سایز متن   /

کارشناسان درباره احتمال ورود ارتش ترکیه به خاک سوریه برای جلوگیری از قدرت گرفتن شاخه پ.ک.ک در سوریه هشدار دادند.

به گزارش کورد پاریز آروز ییلماز، تحلیل گر مسائل کردها در دانشگاه آمریکایی شهر دهوک در اقلیم کردستان عراق به سایت خبری بازفیید گفت: رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اکنون عملیات رقه را دنبال می کند تا ببیند چطور پیش می رود. اگر اجازه داده شود یک منطقه کردی مستقل بعد از عملیات رقه تاسیس شود آنگاه بحرانی دیگر به وجود خواهد آمد.

اوزگور اونلوهیسارجیگلی مدیر بنیاد مارشال در ترکیه نیز گفت: ترکیه اصاصا می خواهد از قلمروگشایی بیشتر شاخه نظامی پ.ک.ک در سوریه موسوم به ypg و حرکت به سمت ایجاد یک کردستان مستقل در همسایگی ترکیه جلوگیری کند.

مراد یسیلتاش مدیر مطالعات امنیتی اندیشکده SETA نزدیک به دولت ترکیه در آنکارا می گوید دولت ترکیه هم با توجه به شرایط گفته شده گزینه نظامی و انجام عملیات در سوریه را روی میز دارد. اگر عملیات گروه تروریستی پ.ک.ک ادامه پیدا کند ترکیه می تواند عملیات نظامی جدیدی را در شمال سوریه آغاز کند. اگر حادثه ای یا حمله ای در مرز ترکیه- سوریه صورت گیرد می تواند منجر به درگیری نظامی شود. البته اگر تاسیس کشور مستقل کردی در برنامه باشد ترکیه می تواند عملیات نظامی را انجام دهد. تلاش ترکیه این است که از قدرت گرفتن و غلبه YPG در شمال سوریه جلوگیری کند.

به گفته تحلیل گران، عدم شفافیت آمریکا در موضعش نسبت به آینده سوریه و نقش پ.ک.ک در این مورد مشکل ساز است. یسیلتاش معتقد است پس از خروج داعش از رقه خلا قدرت در این منطقه پیش خواهد آمد. ترکیه می خواهد در مناطق عمدتا عرب نشین مانند رقه ثبات برقرار شود و پ.ک.ک و گروه های کردی نزدیک به آن در این مناطق غالب نباشند. اما رسیدن به چنین وضعیتی مشکل است.

سنان اولجن، مدیر اندیشکده EDAM و دیپلمات سابق ترکیه به بازفیید گفته است از پیامدهای هولناک بعد از عملیات آزادسازی رقه نگران است.

پیش از این دکتر عمر ده‌ده،  معاون رئیس اتحادیه طوایف ترکمن و عرب سوریه در گفتگو با خبرگزاری آناتولی،  عقب‌نشینی داعش از رقه و در اختیار قرار دادن آن به پ.ی.د/پ.ک.ک که خود نیز گروه تروریستی دیگری است را ترفند و نقشه ای جدید خواند و گفت: ما به هیچ عنوان این مسئله را نخواهیم پذیرفت، زیرا این منطقه صدها سال به سوری‌ها تعلق داشته است.

وی تاکید کرده بود: تصمیم آمریکا و متحدانش مبنی بر اخراج گروه تروریستی داعش از رقه و در اختیار قرار دادن آن به یک گروه تروریستی دیگر به معنی نادیده گرفتن سوری ها است.

بینالی ایلدریم نخست وزیر ترکیه نیز اخیراً در واکنش به مشارکت پ.ک.ک در عملیات رقه گفت: امیدواریم آمریکائیها تصمیمی درباره ورود پ.ک.ک به رقه اتخاذ نکنند و اگر چنین تصمیمی گرفته شود بدون شک سبب ایجاد مشکلاتی در روابط ما با آمریکا خواهد شد. برای هر وضعیتی ما نقشه و برنامه یی خاص داریم که درباره چگونگی عملی کردن آن در حال مطالعه هستیم.

 

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی