چند روز پس از آنکه آمریکا سلاح های جدیدی در اختیار شاخه نظامی پ.ک.ک در سوریه موسوم به YPG و نیز شبه نظامیان نیروی سوریه دمکراتیک (یک گروه شبه نظامی که هسته اصلی آن را اعضای پ.ک.ک تشکیل می دهند) قرار داد، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که کشورش توافق نهایی برای خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه را امضا کرده است.
به گزارش کورد پاریز هر چند مذاکرات برای خرید سامانه اس ۴۰۰ بین مسکو و آنکارا از ماه آگوست ۲۰۱۶ در جریان بود اما به عقیده ناظران مسائل سیاسی امضای این توافقنامه در زمان فعلی جای تأمل دارد. ناظران معتقدند امضای چنین قراردادی در شرایط فعلی با اصرار آمریکا بر ادامه ارسال تسلیحات نظامی برای پ.ک.ک در سوریه ارتباط مستقیم دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز ۷ ماه می ۲۰۱۷ با وجود مخالفت های ترکیه مجوز ارسال تسلیحات به شبه نظامیان وابسته به پ.ک.ک را صادر کرد.
از آن تاریخ تا کنون صدها کامیون تجهیزات برای گروه مسلح وابسته به پ.ک.ک موسوم به «YPG» ارسال کرده است. منابع ترکیه ای اعلام داشته اند این کامیون ها از نقطه مرزی سیملکا از اقلیم کردستان عراق وارد مناطق تحت کنترل «پ.ک.ک» در خاک سوریه شده اند.۱۴۰۰ کامیون حامل تسلیحات نظامی سبک و سنگین برای شبه نظامیان وابسته به پ.ک.ک در سوریه ارسال شده است.
طبق اسنادی که از وزارت دفاع آمریکا به دست خبرگزاری آناتولی رسیده، در لیست تسلیحات آمریکایی که در ماه جولای ۲۰۱۷ به دست پ.ک.ک در سوریه رسیده است، ۱۲هزار کلاشینیکف، ۶ هزار سلاح نیمه سنگین، ۳۵۰۰ سلاح سنگین، ۳۰۰۰ RPG-7 آمریکایی، ۱۰۰۰ پدافند AT-4 آمریکایی و روسی. ۲۳۵ راکد خمپاره، ۱۰۰ نشان شکن، ۴۵۰ دوربین مادون قرمز از نوع PV-7 و ۱۵۰ دوربین لیزری وجود داشته اند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه پیش از این چند بار از ادامه همکاری نظامی آمریکا با شبه نظامیان پ.ک.ک در سوریه ابراز نگرانی کرده بود و به آمریکائی ها هشدار داده بود که بین ترکیه و یک گروه تروریستی یکی را انتخاب کنند.
نهایی شدن توافق مسکو و آنکارا بر سر خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ نشانه نا امیدی ترکیه از قطع کمک های تسلیحاتی آمریکا به پ.ک.ک در سوریه است.
یک نویسنده و روزنامه نگار مطرح ترکیه معتقد است: هدف آمریکا از حمایت تسلیحاتی و سیاسی از شاخه های نظامی پ.ک.ک در سوریه (YPG و HSD) تأسیس دولت مستقل کُردی در شمال سوریه است و همکاری آنکارا و دمشق می تواند مانع تحقق آن شود.
محمد علی گولر نویسنده و روزنامه نگار ترکیه به اسپوتنیک نیوز گفت: شواهد و مستندات حکایت از آن دارد که ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا ۸۵۰ نفر را آموزش داده تا کنترل رقه پس از اخراج داعش از این شهر را بر عهده بگیرند و در میان این افراد اعضای شاخه نظامی پ.ک.ک در سوریه نیز وجود دارند. به گفته این این روزنامه نگار مشارکت شاخه نظامی پ.ک.ک در عملیات آزاد سازی رقه در چارچوب ایجاد زیرساخت تاسیس دولت مستقل کردی است.
محمد علی گولر افزود: اظهارات مقامات واشنگتن نشان می دهد که آمریکا قصد دارد در سوریه دولت مستقل کُردی تاسیس کند. هدف واقعی استراتژی آمریکا اتصال سه منطقه کردنشین عفرین، جزیره و کوبانی بود تا در پوشش مبارزه علیه داعش بنیان دولت مستقل کردی را ایجاد کند. به گفته وی آمریکا می خواهد شاخه نظامی پ.ک.ک در سوریه موسوم به YPG به یک ارتش متعارف تبدیل شود و فقط در این صورت است که می تواند حاکمیت شمال سوریه را به دست بگیرد.