کد خبر : 36033
تاریخ انتشار : یکشنبه 15 دی 1398 - 13:12

سردار سلیمانی چگونه اربیل را از چنگ داعش نجات داد؟

سردار سلیمانی چگونه اربیل را از چنگ داعش نجات داد؟

سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در سال ۹۳، تنها با ۷۰ نفر از نیروهایش توانست اربیل را از اشغال توسط داعش نجات دهد. به گزارش کوردپاریز، خردادماه سال ۱۳۹۳ نیروهای داعش با پیشروی به سمت مناطق شمال عراق به سرعت توانستند مناطق مهمی از شمال این کشور از جمله موصل را به تصرف خود

سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در سال ۹۳، تنها با ۷۰ نفر از نیروهایش توانست اربیل را از اشغال توسط داعش نجات دهد.

به گزارش کوردپاریز، خردادماه سال ۱۳۹۳ نیروهای داعش با پیشروی به سمت مناطق شمال عراق به سرعت توانستند مناطق مهمی از شمال این کشور از جمله موصل را به تصرف خود در آورند و در سوی دیگر نیز نیروهای داعشی پیشروی خود از مرزهای غربی عراق در استان الانبار را آغاز و با تصرف بخش اعظمی از این استان، حرکت خود به سمت بغداد برای تصرف پایتخت کشور عراق را آغاز کردند.

داعش در ادامه پیشروی‌های خود در شمال عراق  پس از تصرف موصل، شهر اربیل را به محاصره خود در آورد و می‌رفت تا با تصرف این شهر عملا بخش مهمی از اقلیم کردستان عراق را نیز اشغال کند.

وضعیت حکومت داعش در عراق و سوریه – سال ۱۳۹۳

اما در حالی که داعش گام‌های آخر برای تصرف اربیل را برمی‌داشت، یک اتفاق مهم این شهر را از  سقوط حتمی نجات می‌دهد. سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران شخصا با ۷۰ تن از نیروهایش به اریبل می‌رود و طی عملیاتی که شخصا فرماندهی آن را به عهده داشت، موفق می‌شود محاصره شهر اربیل را بشکند.

چندی بعد در مهر ماه همان سال، سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در همین باره گفت:” اگر ایران نبود داعش کردستان عراق را می‌گرفت، سردار سلیمانی با ۷۰ نفر جلوی داعش را گرفت و نگذاشت وارد اربیل شوند.”

همان زمان رسانه‌های کردستان اعلام کردند که، چند روز پیش از حمله داعش به اربیل، سردار سلیمانی که برای اطلاع دقیق از میزان پیشروی‌های داعش در عراق به این کشور رفته بود، در جریان بازدید میدانی از جبهه جنگ در کردستان عراق به مسعود بارزانی هشدار می‌دهد که احتمالا هدف بعدی داعش پس از اشغال “الکوایر” و “مخمور” اربیل است، اما  بارزانی به این هشدار سردار سلیمانی توجه نمی‌کند.

فرمانده نیروی قدس سپاه همچنین به مقامات کردستان عراق تذکر می‌دهد که نیروهای پیشمرگه کردستان عراق، هیچگونه آمادگی و اطلاع از نحوه مقابله با داعش را ندارند، اما باز هم بارزانی و معاونانش به این تحلیل‌های نظامی سردار سلیمانی توجه نمی‌کنند.

پس از آنکه داعش اربیل را به محاصره خود در می‌‌آورد، تنها کسی که به در خواست کمک بارزانی جواب مثبت می‌دهد ایران است و حتی آمریکایی‌ها نیز درخواست کمک بارزانی را بی پاسخ می‌گذارند.

حسین امیر عبداللهیان معاون وقت عربی آفریقایی وزارت امور خارجه در این باره می‌گوید: زمانی که داعش می‌رفت تا اربیل را به محاصره کامل خود در آورد، سرکنسول ایران در اربیل با من تماس گرفت و گفت همه مردم و حتی خاندان بارزانی اربیل را ترک کرده‌اند. در آن شرایط بحرانی، مسعود بارزانی رهبر اقلیم کردستان عراق در شرایط  بیش از ۵ مرتبه از نیروهای آمریکایی و ائتلاف ضد داعش در خواست کمک می‌کند اما آمریکایی‌ها به این درخواست‌های بارزانی هیچ  پاسخی نمی‌دهند.

با بحرانی تر شدن شرایط، بارزانی این بار از جمهوری اسلامی ایران در خواست کمک می‌کند. پس از دریافت پیام کمک بارزانی از سوی مقامات ایرانی، جمهوری اسلامی با یک تصمیم قاطع در راستای دفاع از مردم و دولت عراق، به در خواست بارزانی جواب مثبت می‌دهد.

در همین راستا سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسدارن با یک پرواز وارد فرودگاه اربیل می‌شود تا مستقیما عملیات شکست محاصره اربیل را فرماندهی کند. طی این عملیات،‌ سردار سلیمانی تنها با ۷۰ تن از نیروهایش،‌ در مقابل تروریست‌های تکفیری می‌ایستد و با شسکتن محاصره اربیل، این شهر را از سقوط حتمی نجات دهد.

حالا امروز در نتیجه مقاومت و ایستادگی نیروهای جبهه مقاومت و تقدیم شهدای فراوان و پس از ۶ سال، حکومت داعش در عراق و سوریه پایان یافته و فصل جدیدی در تحولات منطقه غرب آسیا آغاز شده‌ است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.