به گزارش کورد پاریز، سید انور رشیدی در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار کرد: هفته گرامیداشت سنه، فرصت مغتنمی برای قدرشناسی این میراث گرانبها است و در راستای گرامیداشت این روز، برنامههای شاخص و متنوعی تدوین شده و در طول این ایام برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در برنامهریزی برای اجرای ویژه برنامههای هفته سنه به هنرهای گوناگون و اقشار و طیفهای مختلف سنی توجه شده است، گفت: برگزاری کارناوال موسیقی کودک و نوجوان در پیاده راه فردوسی، افتتاحیه نمایشگاههای مختلف، سومین جشنواره ملی عکاسی و نمایشگاه صنایع دستی از جمله برنامههای پیش بینی شده است.
شهردار سنندج برگزاری جشنواره اسب سواری و بازیهای بومی محلی، شب فرهنگی “سنه لیلاخ” در پارک آشتی، جشن فرهنگی هنری در نایسر، مراسم خانقاهی تجلیل از خادمان قرانی و پیشکسوتان مولودی خوانی و دفنوازی، جشن فرهنگی هنری هفته سنه در کانیکوزله و همایش صبحگاهی در پارک آشتی را از دیگر برنامههای هفته سنه اعلام کرد.
وی اضافه کرد: رونمایی از کتاب و برپایی پنل تخصصی با موضوع حافظه تاریخی شهر سنندج، جشن فرهنگی و هنری هفته سنه در ننله، شب فرهنگی سنه و هورامان در پارک کودک، جشن کودک، شب فرهنگی سنه و سارال در پارک لاوان، جشن فرهنگی هنری در حسنآباد و افتتاحیه بوستان موسیقی در این ایام انجام می شود.
رشیدی یادآور شد: برپایی نمایشگاه کتاب، برپایی نمایشگاه صنایع دستی، مشاغل موزه لباس کردی، برپایی نمایشگاه عکسهای قدیم سنه، اجرای جشن شادی برای مدارس حاشیه شهر و تئاتر خیابانی برپایی نمایشگاه عکسهای منتخب سومین جشنواره ملی عکاسی از دیگر برنامههای هفته سنه در سنندج است.
وی ابراز امیدواری کرد این رویدادهای فرهنگی، زمینهساز همدلی و نشاط هرچه بیشتر شهروندان و پاسداشت شایسته میراث گرانبهای این دیار فرهنگی باشد.
قدمت سنندج به قبل از میلاد مسیح بر میگردد، این شهر بر اثر تحولات سیاسی مانند جنگهای متعدد و همچنین حوادث طبیعی نظیر زلزله چندین بار آسیب دیده و در سال ۱۰۴۶ قمری باز تاسیس شده است.
برابر اسناد موجود، شهر سنندج در تاریخ ۳۰ ذیقعده ۱۰۴۶ قمری مصادف با ششم اردیبهشت ۱۰۱۶ شمسی به فرمان سلیمان خان اردلان احداث شد.
براین اساس در راستای هویت بخشی شهری و رونق فعالیتهای فرهنگی و هنری و با همت شهرداری و شورای اسلامی، ششم اردیبهشت با نام روز سنه در تقویم محلی ثبت شده است.