سایز متن   /

روابط اقلیم کردستان عراق با ایالات متحده مراحل سختی را می گذراند، دیگر بر کسی مخفی نیست که نوعی خشم از مسعود بارزانی برای اصرارش بر حفظ قدرت در واشنگتن ایجاد شده است. او برگزاری انتخابات برای تعیین جانشینش آن طور که مخالفانش می خواهند را رد می کند و بر حفظ قدرت اصرار دارد.
به گزارش کوردپاریز به نقل از میدل ایست آنلاین، واشنگتن بر این اعتقاد است که تلاش های بارزانی کردستان را به جایی جدید برای آشوب و تروریسم تبدیل می کند، به ویژه که در وضعیتی گرفتار شده که نمی تواند هزینه های مالی بحرانی که روز به روز تشدید می شود را تامین کند. همچنین باعث می شود که ثبات متزلزل اقلیم کردستان بیش از پیش مورد تهدید قرار بگیرد.
جان کری، وزیر امور خارجه و اشتون کارتر، وزیر دفاع امریکا در سفر اخیر خود به بغداد از سفر به اربیل خودداری کردند تا به این ترتیب خشم دولتشان را از رفتارهای مسعود بارزانی نشان دهند.
سردار عزیز، مستشار رئیس پارلمان کردستان عراق در این باره گفت: «سفر کری به اربیل بیش از هر زمانی مورد نیاز بود اما او آماده انجام این دیدار نبود برای همین اقلیم مجبور شد خودش هیئتی را برای دیدار با او به بغداد بفرستد. نیامدن مقامات عالی رتبه امریکایی به کردستان و خودداری از برخورد با او و تنها فرستادن مک گورک برای دیدار با او نشان می دهد که بحرانی بر سر ریاست اقلیم کردستان وجود دارد و دولت امریکا به کردها تنها به چشم نیروهایی مبارزه با داعش می نگرد و روابطش را فقط محدود به مبارزه با تروریسم کرده است، یعنی این که تعامل آنها با کردها تنها محدود به یک ابراز مبارزه شده است نه شریک.»
برت مک گورک، نماینده باراک اوباما، در پیمان بین المللی مبارزه با داعش نیز در سفر اخیر خود به بغداد تنها به ارسال نامه ای از سوی دولت امریکا به ریاست اقلیم کردستان بسنده کرد که محتوای آن نامه فاش نشد.
سفر کری به عراق و خودداری اش از سفر به اربیل و پافشاری اش به این که هیئت اقلیم کردستان باید با او در بغداد ملاقات کند، جنجال بزرگی به پا کرد. تحلیلگران بر این اعتقادند که خودداری مقامات ارشد امریکایی از سفر به اربیل نشان می دهد که امریکا ترجیح می دهد تنها با بغداد تعامل کند و الآن به دنبال احیای هیبت دولت مرکزی در بغداد است و می خواهد تنها از طریق آن به اقلیم کردستان کمک کند.
یک منبع پارلمانی در مجلس نمایندگان عراق گفت که اطلاعات دقیقی از مضمون جلسه وزیر امور خارجه امریکا با هیئت کردستان منتشر نشده و این نشان می دهد که کری پیام روشنی را به مسئولان اقلیم فرستاده که مفادش این است که آمریکا توجه ویژه ای به حل اختلافات میان اربیل و بغداد و عادی شدن روابط میان آنها دارد. دولت امریکا شرط دادن کمک های مالی و نظامی به اقلیم کردستان را انجام اصلاحات سیاسی و اداری و مالی و بهبود روابط آن با بغداد اعلام کرده است.
شرط حمایت آمریکایی ها برای کمک به اقلیم از طریق بغداد در زمانی گفته می شود که اقلیم کردستان با بحران مالی عمیقی دست و پنجه نرم می کند و بارها از دولت آمریکا برای خروج از این بحران درخواست کمک مالی کرده است.
اربیل بارها تلاش کرده که هیئتی را برای دریافت کمک های مالی به آمریکا اعزام کند که تمامی این تلاش ها برای دریافت این کمک ها به شکست انجامیده است. واشنگتن به اربیل گفته که دادن هر گونه کمکی به اقلیم کردستان فقط از طریق بغداد ممکن است.
به اعتقاد ناظران اصرار واشنگتن به برقراری روابط با اقلیم کردستان تنها از طریق بغداد ضربه سختی به بلندپروازی های رهبران اقلیم کردستان که در سودای جدایی از عراق و اعلام کشور مستقل کردی هستند، وارد می کند. تمایلاتی که بارزانی در مناسبت های مختلف بیان کرده است. ناظران همچنین می گویند که تمایلات بلندپروازانه کردستان بر روابط بغداد با کشورهای منطقه ای نیز تاثیر می گذارد و می تواند عامل دیگری در ایجاد جنگ های بی پایان در منطقه شود که خود غرق در جنگ های طایفه ای و جنگ با تروریسم است.

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی