سایز متن   /

موضوع مسلح کردن شبه نظامیان وابسته به پ.ک.ک مستقر در سوریه از سوی آمریکا تا آنجا موجب نگرانی و عصبانیت ترکیه شد که رئیس جمهور آن به تلافی این اقدم به استفاده از برگه‌های برنده خود علیه آمریکا متوسل شد اما ظاهرا کار به جایی نبرد.

مسلح کردن پ.ک.ک، تحریک ترک‌ها

نخستین سفر رجب طیب اردوغان به واشنگتن در زمان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در فضایی متشنج صورت گرفت که ناشی از تصمیم ترامپ به مسلح کردن شبه نظامیان وابسته به پ.ک.ک در سوریه به منظور آمادگی برای نبرد با داعش در الرقه بود.

بی احترامی به هیئت ترک در واشنگتن

موضوع مسلح کردن پ.ک.ک موجب تحریک ترکیه و عصبانیت آن شد زیرا آمریکایی ها زمانی این تصمیم را گرفتند که هیئت بلندپایه ترکیه به ریاست حاکان فیدان رئیس سرویس اطلاعاتی ترکیه به منظور فراهم کردن مقدمات سفر اردوغان در واشنگتن به سر می برد.

درخواست برای لغو سفر اردوغان به واشنگتن

در این شرایط درخواست ها در آنکارا از اردوغان برای لغو سفر به واشنگتن در واکنش به تحقیر مواضع ترکیه و منافع آن از سوی آمریکا افزایش یافت، اما اردوغان که بر این باور بود سیاست ترامپ در قبال پ.ک.ک با باراک اوباما مختلف خواهد بود و  ناامید شده بود، تصمیم گرفت به منظور تلاش برای گفت وگو با ترامپ و متقاعد کردن او راهی واشنگتن شود.

برگه‌های فشار اردوغان علیه واشنگتن

وقتی نتیجه این سفر ناامید کننده بود، اردوغان استفاده از برگه های فشار خود علیه واشنگتن را در چهار محور فراموش نکرد که عبارتند از:

-پایگاه هوایی اینجرلیک.

-حملات هوایی علیه مواضع پ.ک.ک در شمال سوریه و شمال عراق.

-قرارداد خرید موشک های اس. ۳۰۰ از روسیه.

-هماهنگی نظامی و سیاسی با روسیه در سوریه.

با اینهمه به نظر می رسد ترامپ نظرش را در ارتباط با اولویت ها تغییر نخواهد داد زیرا دولت او سرگرم مسلح کردن پیکارجویان پ.ک.ک در سوریه در چارچوب تلاش برای بازپس گیری الرقه پایتخت خود خوانده داعش بودند.

اطمینان بخشی ترامپ به ترکیه در خصوص کُردها

بنابراین در این شرایط نهایت کاری که ترامپ می توانست برای اردوغان انجام دهد و بهترین راه این بود که بر ثبات مواضع در قبال پ.ک.ک و خطرهای آن بر امنیت ملی ترکیه تاکید کند و در مورد نبرد الرقه  اطمینان دهد که نیروهایی که این شهر را محاصره خواهند کرد، بیشتر عرب های سوریه هستند و یگان‌های کُرد پس از آزادی این شهر در آن باقی نخواهند ماند و ترکیب جمعیتی این منطقه تغییر نخواهد کرد به اضافه اینکه آمریکا پادرمیانی می کند که توافق شود شبه نظامیان وابسته به پ.ک.ک شهرک هایی را که قبلا به دست گرفته و اکثریت ساکنان آن عرب اهل تسنن هستند، به ارتش آزاد که تحت حمایت ترکیه است، بازگردانند.

اختلاف دیدگاه ترکیه و آمریکا نسبت به کُردها

این در حالی است که واشنگتن با تروریست دانستن شاخه سیاسی پ.ک.ک در سوریه موسوم به PYD  و بازوی نظامی آن در سوریه (YPG) مخالف است همانطور که نیروهای سوریه دموکراتیک و ساختار اصلی آن یا همان یگان های YPG متحد اصلی آمریکا برای رویارویی با داعش به شمار می آیند.

به هر حال موضع آمریکا همچنان مبهم بوده و موضوع مسلح کردن YPG هنوز بین آنکارا و واشنگتن بحث برانگیز است زیرا آنکارا YPG را یک گروه تروریستی می داند در حالی که واشنگتن آن را شریک مهم خود در جنگ علیه داعش برمی شمارد .

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی